WK voetbal België - Engeland

Engeland op ons bord

Zaterdag hebben we kunnen genieten van een doelpuntenfestijn, maar vandaag begint het echte werk. Engeland heeft dit WK al mooie dingen laten zien. Maar we laten ons niet afschrikken!  

Simpel, maar lekker

Engeland staat misschien niet bekend om zijn verfijnde keuken, maar gelukkig is ‘niet verfijnd’ geen synoniem voor ‘niet lekker’. Shepherd’s pie is hier een mooi voorbeeld van. Laat je niet afschrikken door de lange bereidingstijd, het is je oven die het meeste werk doet. Heb je toch liever iets dat sneller klaar is? Dan kan je gaan voor bangers mash. Dat is eigenlijk een Engelse versie van onze worst met puree. Dat kan niet slecht zijn! engelse worst.jpg

High tea

Een andere typische Engelse traditie is natuurlijk tea time. Gezellig samen thee drinken met lekker gebakjes erbij, wie kan daar tegen zijn? Wat er zeker niet mag ontbreken tijdens zo’n momentje, zijn scones. En je raadt het al, die kan je gemakkelijk zelf maken!

Scones
Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 250 ml melk
  • 180 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 5 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • Snuif zout


Afwerking

  • 2 dl room
  • 1 el bloemsuiker
  • aardbeienconfituur

Afternoon tea.jpg

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de bloem, suiker, bakpoeder en een snuifje zout in een grote kom. Meng goed. Snij de boter in kleine stukjes en voeg ze bij de droge ingrediënten. Kneed het geheel. Voeg dan de melk en het ei erbij en kneed het geheel verder tot je een mooi elastisch deeg hebt. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg te nat is. Rol het deeg uit in een lange rol van ongeveer 1-2 cm dikte. Snij de rol in gelijke stukken van een 5-tal centimeter. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.

Klop ondertussen de room op met de bloemsuiker. Snij de scones doormidden en beleg met de room en de confituur. Smakelijk!