Groenteburger met aardappelen, bloemkool, paprika en erwtjes veggieburger

Groenteburger met aardappelen, bloemkool, paprika en erwtjes

Herfst Lente Winter Zomer 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pistolets: 1 aardappelen: 75 g (vastkokend) bloemkool: 50 g erwten: 37.5 g (diepvries) rode paprika: 0.25 ui: 0.25 gember: 0.5 (cm) ei: 1 olijfolie: 2 eetlepel vadouvan: 8.75 g (optioneel) paneermeel: 25 g

Bereiding

Schil en kook de aardappelen. Giet ze af en stamp ze grof met een pureestamper.

Schil de gember en snij fijn. 

Snipper de ui fijn. Was de paprika en snij in kleine stukjes. Snij de bloemkoolroosjes in kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter.

Giet wat olijfolie in een pan en bak de ui en gember in enkele minuten glazig. Voeg de paprika, bloemkool en kruidenmix toe en bak nog 10 minuutjes verder. Voeg de erwtjes toe. 

Meng de groenten met de gestampte aardappelen en breng op smaak met peper en zout.  Laat afkoelen en kneed de burgers. Laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast. 

Doe het paneermeel in een diep bord. Breek de eieren in een ander bord en kluts deze door elkaar. Haal de burgers eerst door de eieren en daarna door het paneermeel. Herhaal zodat de burgers 2 laagjes paneermeel hebben.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de burgers ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn. 

Lekker met een slaatje en (zoete aardappel)frietjes