Kikkererwtenburger veggieburger

Kikkererwtenburger

Herfst Lente Winter Zomer 15-20 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pistolets: 1 kikkererwten: 67.5 g bloem: 1.5 eetlepel erwten: 50 g (diepvries) munt dragon komijn paprikapoeder cayennepeper peterselie olijfolie zout

Bereiding

Spoel de kikkererwten.

Doe de diepvrieserwtjes in een kom en giet er kokend water bij. Laat ze even garen.

Mix de kikkererwten, de bloem, de uitgelekte erwtjes en de peterselie, dragon en munt in de blender tot een glad geheel.

Breng op smaak met komijn, paprikapoeder, cayennepeper en zout. Maak er burgers van en bak ze in een warme pan met olie tot ze gaar zijn.

Lekker met gebakken aardappelen en een slaatje. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: werk je met gedroogde kikkererwten? Laat ze dan eerst een nachtje in water weken.