Pasta met geroosterde radijsjes uit de oven

Pasta met geroosterde radijsjes uit de oven

Herfst Lente Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pasta: 75 g (volkoren, pasta naar keuze, penne, spaghetti, tagliatelle...) parmezaanse kaas: 50 g ei: 1 radijzen: 0.5 (bussel) rucola: 37.5 g olijfolie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de radijzen en snij ze, afhankelijk van de grootte, in 2 of in 4. Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met goed wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ze 20 minuten. Schep halverwege even om.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kluts de eieren en meng de Parmezaanse kaas eronder. Breng op smaak met peper en zout. Roer de warme pasta en radijsjes erdoor. Werk af met de rucola.

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook kekker met gekookte ham of spekjes bij!