pittige groenteburger met bonen veggieburger

Pittige groenteburger

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pistolets: 1 kidneybonen: 100 g kastanjechampignons: 31.25 g bleekselderij: 0.25 (stengel) rode ui: 0.25 tomatenpuree: 0.25 eetlepel ei: 0.25 volkorenbrood: 0.5 (sneetje) olijfolie: 1 eetlepel tabasco tijm: 0.25 eetlepel (vers) peper zout

Bereiding

Was de champignons en de bleekselderij en snij ze in kleine stukjes. Snipper de ui fijn. 

Bak de champignons in een hete pan met olie tot ze bruin zijn en het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. 

Verkruimel het brood. Voeg de rodebonen en tomatenpuree toe en pureer alles in de blender tot een dikke pasta.

Meng het ei door de puree en breng op smaak met wat zout en tabasco naar smaak. 

Schep de puree in een kom en spatel de champignons, de ui, bleekselderij en tijm door het bonenmengsel en vorm er burgers mee. 

Bak de burgers 5 minuten in een pan met olie tot ze bruin zijn. Draai ze voorzichtig om. 

Heerlijk met een slaatje!