Rodebietenburger veggieburger

Rodebietenburger

Herfst Lente Winter Zomer 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pistolets: 1 linzen: 100 g (uit blik) rode biet: 50 g (voorgekookt) ui: 0.5 look: 0.5 (teentje) havermoutvlokken: 50 g ei: 0.5 basilicum olijfolie cayennepeper zout

Bereiding

Snij de rode bieten en de ui in stukken. 

Doe de bieten samen met de ui, look, linzen, basilicum, eieren en olijfolie in een blender en mix tot een gladde massa. 

Roer de havermoutvlokken erdoor. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Laat een halfuurtje rusten in de koelkast.

Vorm de burgers en bak ze in een warme pan met olie tot ze lichtbruin zijn. 

Leg ze tussen de pistolets.

Lekker met een slaatje bij en gebakken aardappelen of frietjes.