Stamppot van radijsjes

Stamppot van radijsjes

Herfst Lente Zomer 25 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

spek: 62.5 g (gerookte reepjes) aardappelen: 250 g (bloemige) radijzen: 1 (bussel) melk (scheut) olijfolie peper zout

Bereiding

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke blokken. Kook ze gaar.

Snij het loof van de radijsjes, was dit goed en laat uitlekken. Snij het groen in reepjes. Maak de radijsjes schoon en snij ze in plakjes.

Bak de spekjes in een hete pan zonder olie tot ze lekker knapperig zijn.

Stoof de radijsjes 10 minuten op een heel zacht vuur in wat olie.

Giet de aardappelen af en roer er de gestoofde radijsjes, het spek en een scheut melk door. Breng op smaak met peper en zout. Schep er als laatste het gesneden loof van de radijzen door en verwarm het geheel nog kort.

Alternatieve ingrediënten

Tip: maak je dit gerecht graag veggie? Vervang de spekjes door geroosterde pijnboompitten.