Salade van radijzen met appel

Salade van radijzen met appel

Herfst Lente Zomer 15min + 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gerookte zalm: 100 g radijzen: 0.25 (bussel) appel: 0.5 (groene) sherryazijn graanmosterd: 0.5 (tl) olijfolie peper zout

Bereiding

Was de radijzen en snij in fijne plakken. Was ook het loof en snij fijn.

Schil de appels en snij in blokjes.

Men de radijzen en de appels in een kom. Voeg een scheut olijfolie, sherryazijn en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en laat een halfuurtje marineren in de koelkast.

Leg de gerookte zalm op een bord. Verdeel er de radijzen over en werk af met een beetje loof. Overdrijf niet want het loof kan pittig zijn.

Lekker met (volkoren) stokbrood.

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker om bij een kaasschotel te eten.