5 keukenongemakken voor linkshandigen left hands day

5 keukenongemakken voor linkshandigen

Op maandag 13 augustus is het de internationale linkshandigendag. Deze dag staat volledig in het teken van alle linkshandigen. Wist je dat naar schatting slechts 10 – 15% van de bevolking linkshandig is? Behoorlijk zeldzaam dus! Linkshandig zijn brengt een aantal ongemakken mee in deze rechtshandige wereld. Ook de keukenwereld is niet meteen aangepast. Speciaal voor jullie 5 keukenongemakken opgesomd waar alle linkshandigen zich sowieso in zullen herkennen.

1)    Knippen 

Knippen met een standaard (rechtshandige) schaar is een hele opgave. Wanneer je bijvoorbeeld een vel bakpapier van de rol wilt afknippen klapt het papier vaak dubbel of is het schots en scheef geknipt. We kunnen er niets aan doen, het ligt aan de schaar. 

2)    Dunschiller 

Een dunschiller voor linkshandigen is niet altijd een gemak. Vaak zitten de tandjes aan de verkeerde kant waardoor je makkelijker in je vel snijdt. Een linkshandige dunschiller kan hier hulp in bieden! 

3)    Een blik openen 

Het openen van een blik met een blikopener gaat moeizaam doordat het draaimechanisme zich aan de onderkant bevind. Gelukkig hebben de meeste blikjes een openingslipje! 

4)    Kurkentrekker

Een wijntje opentrekken? Als linkshandige kan dit een hele karwei zijn! Het ideale excuus om je te laten bedienen door iemand anders! ;) 

5)    Maatbeker 

Bij het lezen van de maatbeker moeten linkshandigen altijd de cijfertjes in het spiegelbeeld of op z’n kop lezen. Niet altijd even handig!  

Linkshandig cartoon.jpg

Ondanks de ongemakken mogen we best ook wel trots zijn op onze linkshandigheid. Volgens verschillende onderzoeken zou het wel eens kunnen dat linkshandigen creatiever en innovatiever zijn. Linkshandigen zouden namelijk beter zijn in het probleemoplossend denken. Bovendien hebben wij als linkshandigen onze eigen speciale dag. Dat kunnen de rechtshandige mensen niet zeggen 😉.   

Tags

koken