7 recepten met radijzen, radijsjes

7 keer raak met radijsjes

Zin in iets nieuws? Kies dan voor radijsjes! Ze zorgen niet alleen voor een lekker pittige smaak, maar brengen ook wat kleur op je bord. Heerlijk, toch? Heb je weinig inspiratie? Wij helpen je graag uit de nood met deze 7 makkelijke receptjes!

Groente met pit

Radijsjes worden vaak rauw gegeten. Je kan ze dus zonder al te veel werk toevoegen aan je maaltijd. Ook zijn ze ideaal om als gezond tussendoortje op te peuzelen. Vind je de groente toch iets te pittig? Dan kan je ze roosteren voor een mildere smaak.

Ook met het loof van radijsjes kan je heerlijke gerechten op tafel toveren. Zo kan je er bijvoorbeeld soep of zelfgemaakte pesto van maken. Je kan het loof ook fijngesneden aan een omelet of smoothie toevoegen voor wat extra pit.

Recepten met radijsjes

Radijsjes zijn ideaal om in de lente en zomer te eten. Ze smaken lekker fris en passen daarom perfect in een  salade. Komt het water je al in de mond? Wij hebben alvast een paar leuke receptjes om uit te proberen.

Pastasalade met kervel, radijsjes en druiven.jpg

Ook in andere gerechten is het toevoegen van radijs een echte aanrader! Denk maar aan de volgende warme en bovendien vegetarische opties:

wraps van omelet met radijs en lente ui.jpg

Toch fan van een beetje vlees op je bord? Kies dan voor een stamppot van radijsjes. Dit kan je perfect combineren met een lekker stukje vlees, vis of gevogelte. 

stamppot van radijsjes.jpg