Lekker Normaal Voetbal Brazilië

Braziliaanse verfrissing


Onze Duivels komen vrijdag voor hete vuren te staan! Met Brazilië als geduchte tegenstander gaan ze het hoofd koel moeten houden.

Braziliaanse specialiteiten

Tijd om ons eens in de Braziliaanse keuken te verdiepen. De variatie in hun gerechten is al net zo groot als het land zelf. Met alle Aziatische en Europese invloeden kan je er werkelijk alles vinden. Het nationale gerecht van Brazilië is Feijoada, een stoofpotje met bonen en varkenspoten en oren. Misschien niet het ideale gerechtje met deze zomerse temperaturen.

Wil je toch een stoofpotje op tafel toveren? Maak dan deze heerlijke chili con carne en steek de Mexicanen een hart onder de riem.

Cocktails

Laten we ons dan maar onderdompelen in de Braziliaanse dranken om afkoeling te vinden.
De Caipirinha, op basis van Cachaça is dé Braziliaanse cocktail bij uitstek. Cachaça is een sterke drank op basis van rietsuiker. Het is van smaak vergelijkbaar met witte rum, dus als je geen Cachaça in huis hebt, kan je  witte rum gebruiken.

LekkerNormaalBrazilie.jpg

Caipirinha

Ingrediënten voor 4 personen
•    4 limoenen (in partjes)
•    4 cl citroensap
•    20 cl Cachaça
•    8 el donkere basterdsuiker
•    Crushed ice
 
Doe 4  limoenpartjes in een glas en stamp ze kort met een stamper. Voeg daarna de basterdsuiker toe. Vul het glas voor de helft met crushed ice en voeg dan de Cachaça erbij. Roer nog eens goed om, vul de rest van het glas met crushed ice.

Afkoelen met koffie
 
Koffie is het grootste exportproduct van Brazilië. Voor een alcoholvrije optie kan je dus ook kiezen voor een ijskoffie. Drink je hem laat op de avond? Kies dan misschien voor een decaf versie. Hier alvast wat inspiratie:

Ingrediënten
•    1 koffielepel vanillesuiker
•    1 espressoglaasje (gezoete) gecondenseerde melk of amandeldrink
•    2 espresso’s (of 1 kop koffie)
•    5 á 6 ijsklontjes

Voeg alles samen in de blender en serveer in een gekoeld glas.

LekkerNormaalBrazilie2.jpg
Maak zelf variaties die je lekker vindt met sojamelk, amandeldrink, een bolletje vanille ijs,… Ook de suiker kan je makkelijk vervangen door een zoetstof. Door het toevoegen van wat kaneel of cacaopoeder kan je het nog een extra smaakje geven.


Laat het smaken!