snel koken

Eten op tafel in 30 minuten? Deze 9 recepten bewijzen dat het kan!

Heb je vanavond niet veel tijd of zin om in de keuken te staan? Geen probleem, ook dan kan je lekker en gezond eten op tafel toveren. Wij selecteerden voor jou 9 recepten die niet meer dan 30 minuten van je tijd in beslag nemen! Uiteraard staan er nog meer snelle recepten op onze website, dus kijk gerust eens rond. Er zit zeker iets voor jou bij.

Slaatje van quinoa met spinazie en geitenkaas

Voor dit slaatje heb je zelfs nog geen halfuur nodig. Lekker fris tijdens een warme zomeravond, of het past ook perfect als slaatje bij een BBQ.

_DSC7614_web.jpg

Linzenburger

Peulvruchten in blik zijn ideaal als je wat minder tijd hebt. Gewoon afspoelen en ze zijn klaar voor gebruik. Dat ze een goede vleesvervanger zijn, bewijst dit eenvoudige recept als geen ander.

_DSC7661_web.jpg

Kalfsreepjes met Chinese kool in de wok

Alle ingrediënten in 1 pan? Dat bespaart je achteraf extra afwas! En door je groenten fijn te snijden, moeten ze veel minder lang garen. Volgende keer dus zeker doen. Je kan beginnen met dit eenvoudige gerecht van kalfsreepjes met Chinese kool in de wok

wok chinese kool.jpg

Pita met kip

Een hoofdgerecht hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. En kinderen zijn er dol op als ze hun eigen broodjes kunnen samenstellen. Een win-winsituatie dus.

pita kip.jpg

Zalm met tomaat en broccoli

Vis in de oven is een aanrader! Het duurt misschien iets langer, maar je hebt weinig voorbereiding. En terwijl de vis in de oven staat, kan jij andere dingen doen. 

zalm broccoli tomaat.jpg

Zuiderse aardappelragout

Wij Belgen zijn echte aardappelfans. Maar het mag soms wel iets anders zijn dan de traditionele gekookte of gebakken aardappel. Met dit recept haal je de vakantiestemming in huis. 
ragout.jpg

Turkse pilav met groenten

Diepvriesgroenten zijn je redder in nood. Sla een voorraadje in en maak er bijvoorbeeld deze eenvoudige Turkse pilav mee.

pilav.jpg

Risotto met kervelpesto en paddenstoelen

Maak je ook niet graag risotto omdat je er zo lang in moet roeren? Goed nieuws: je hoeft helemaal niet te roeren. Gewoon af en toe wat extra water of bouillon toevoegen volstaat. Als dat niet gemakkelijk is!

risotto_0.jpg

Groente-kippenrolletjes met gorgonzolasaus

Een variant op de klassieke witloof die je heel het jaar door kan maken. Even gemakkelijk en zeker ook even lekker!
groente kip rolletjes.jpg