Fast Food Day: zo maak je het lekker zelf!

Fast Food Day: zo maak je het lekker zelf!

Tegenwoordig heb je een dag voor alles, maar deze willen we je niet ontzeggen! Fast Food Day wordt gevierd op 16 november en komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Dat kan moeilijk anders, 
want de VS zijn de bakermat van fastfood.

Terwijl het aanbod in het begin vooral bestond uit hamburgers en frieten, is er tegenwoordig voor ieder wat wils: taco’s, hotdogs, noedels, pizza, sushi, ramen… Ze zijn meestal calorierijk en ze bevatten vaak veel vet en/of suiker en weinig groenten. Niet voor elke dag dus. Tenzij je zelf aan de slag gaat in de keuken, dan kan je veel van deze gerechten omtoveren tot een smakelijk en gezonde maaltijd! 

Pizza

Voor pizza heb je eigenlijk niet veel nodig: deeg en toppings. 

Deeg
We stellen je direct gerust: zelf pizzadeeg maken is niet moeilijk. Het duurt alleen nogal lang omdat het moet rijzen. Dat je daar niet altijd tijd of geduld voor hebt, begrijpen we volledig. Gelukkig is ook daar een simpele oplossing voor: leg een voorraadje deeg aan in de diepvries. Op de dag zelf moet je het dan enkel ontdooien en uitrollen. Handig toch? 

Pizza cartoon_1066199078.jpg

Toppings
Qua toppings kan je helemaal je eigen ding doen! Kies je voor een pizza met tomatensaus, of mag het eens iets anders zijn? Griekse yoghurt zorgt voor een heerlijk smeuïge basis, maar je kan ook gepureerde groenten gebruiken zoals pompoen of broccoli. Verder kan je op pizza leggen wat je wil: groenten, fruit, vlees, vis… Laat je inspireren door deze recepten of ga gewoon zelf aan de slag!

Lekkers tussen een broodje

Pita’s, hamburgers, hotdogs… heel wat fastfood zit tussen een broodje. Deze gerechten hebben een minimum aan voorbereiding nodig en zijn dus ideaal als het snel moet gaan. Je kan kiezen voor volkoren broodjes, maar het is vooral belangrijk om deze gerechten een boost te geven met extra groenten. Je kan bordjes met verschillende soorten groenten op tafel zetten zodat iedereen zijn eigen maaltijd kan samenstellen. Gemakkelijk en leuk! 

hotdog.jpg

Pasta

Macaroni met kaas en hesp is ideaal als comfort food, maar ook met een klassieke spaghetti maak je iedereen blij. Pasta op zich is niet ongezond, maar veel gerechten worden dat wel door de gigantische hoeveelheden kaas of room. Als je zelf kookt, heb je dat volledig onder controle. Voeg nog wat groenten toe en je maaltijd is compleet. Zo kan je gezond genieten. 

pasta met boerenkool.jpg

Mexicaanse invloeden 

Mexicaanse fastfood begint aan een opmars. Dan denken we aan taco’s, burrito’s en quesadilla’s. Het aanbod in de supermarkt is mooi gevolgd, dus je hebt geen excuus om het niet zelf eens te proberen. 

taco salsa.jpg

Noedels

Ook de Aziatische keuken is goed vertegenwoordigd. Het leuke is dat noedels heel snel gaar zijn en dat het dus ook echt fast food kan zijn! 

snelle pad thai.jpg