
Seizoensgroenten: 7 toppers van december
Nieuwe maand, nieuwe groentjes. Sluit het jaar af met een van onze lekkere recepten.
Andijvie
December is de laatste maand voor andijvie. Daarna moeten we wachten tot april. Profiteer ervan!
Witloof
Een klassieke wintergroente die het verdient regelmatig op het menu te staan. Witloof met kaas en hesp is een typisch Vlaams gerecht, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Winterse salades, stoofpotjes of soep bijvoorbeeld.
- Witloofsoep
- Stoofpotje met zeevruchten
- Stoofpotje van kip met witloof
- Wintersalade met walnoten
- Aardappelsalade met witloof, appel en garnalen
Rode kool
Een winnende combinatie moet je niet veranderen, maar je kan ze wel in een ander jasje steken. Probeer dus zeker eens deze quiche met rode kool en worst. Of verlaat de platgetreden paden en kies voor een van deze gerechtjes.
- Maak er soep van. Werk af met gekarameliseerde appeltjes voor een topgerecht!
- Ook rauw is rode kool lekker, dat bewijst deze winterse salade.
- Een klassieke ovenschotel smaakt heerlijk tijdens de koude winterdagen.
Paddenstoelen
Paddenstoelen vind je het hele jaar door, maar door het kleinere aanbod van seizoensgroenten in de winter zijn ze nu een extra dankbaar ingrediënt. Vervang champignons door paddenstoelen van het seizoen voor extra smaak en variatie.
- Feestelijke gevulde pomoepen, ideaal voor de kerstperiode!
- Koolvisfilet met (kastanje)champignons
- Gierstschotel met champignons
- Pizza met boerenkool, champignons en ricotta
- Bospaddenstoelensoep
Knolselder
Deze groente ziet er niet sexy uit, maar het is wel een fantastische smaakmaker.