Zelf aanmaakblokjes maken voor een gezellige BBQ DIY

Zelf aanmaakblokjes maken voor een gezellige BBQ

Zomer of winter, de BBQ is tegenwoordig populair tijdens alle seizoenen. Voor het aansteken rekenen we meestal op kant-en-klare aanmaakblokjes. Toegegeven, die zijn heel handig, maar wat als je er geen in huis hebt? Of als je ze liever niet gebruikt door de slechte geur die ze verspreiden? Dan maak je ze toch gewoon zelf! Het is super simpel en je hebt er niet veel voor nodig.

Aanmaakblokje op basis van paraffine

Deze aanmaakblokjes zijn ideaal als je regelmatig kaarsen brandt. In plaats van de overschot van het kaarsvet gewoon weg te gooien, kan je het recycleren! Heel gemakkelijk en nog functioneel ook.

image00003_0.jpg

Wat heb je nodig?

  • Papieren cakevormpjes
  • Houtzaagsel (kan je kopen in doe-het-zelf-winkels) of fijne houtsnippers van bijvoorbeeld een kistje mandarijnen
  • Overschot kaarsvet
  • Pannetje of pot die je in de microgol kan zetten 


Hoe maak je het?

Leg in elk cakevormpje ongeveer 3 eetlepels zaagsel of houtsnippers. Smelt ondertussen het kaarsvet in de microgolfoven of in een pannetje op het vuur tot het vloeibaar is. Giet een tweetal eetlepels kaarsvet over het hout. Laat afkoelen zodat het kaarsvet stolt. Je kan de papiertjes er nadien afhalen als je wil.

DIY aanmaakblokjes.jpg

 

Ben je er helemaal weg van? Hieronder nog een andere manier om aanmaakblokjes te maken.

Aanmaakblokjes op basis van brandspiritus 

Voor deze aanmaakblokjes heb je kurk nodig van bijvoorbeeld een fles wijn. Begin dus al je kurken te sparen en vraag eventueel aan familie en vrienden om hetzelfde te doen.

kurken.jpg

Wat heb je nodig?

  • Glazen pot
  • Brand spiritus
  • Kurken


Hoe maak je het?  

Geen lange of ingewikkelde uitleg hier. Doe de kurken in een glazen pot, giet er de brandspiritus over en klaar is kees. Als je de kachel of barbecue aansteekt heb je maar 1 kurk nodig om een mooie en sterke vlam te krijgen.

Klaar? Ga dan zeker aan de slag met onze heerlijke BBQ-recepten