watertanden banaan

Snacks die je (kinderen) doen watertanden

Met het begin van het schooljaar breken weer hectische tijden aan. Vooral voor gezinnen met kinderen is het soms een gepuzzel om iedereen op tijd op school of in de hobbyclub te krijgen. En hongerige kinderen die terugkomen van school denken soms dat jij als supermama of –papa met een magische vingerknip eten op tafel kan toveren. Dan zijn snacks de redding. Enkele klassiekers zijn:

  • Stuk fruit
  • Groentjes zoals kerstomaten, wortels, komkommer …
  • Soep
  • Noten
  • Yoghurt
  • Crackers
  • Granenkoek

Niets mis met bovenstaand lijstje, maar afwisseling kan nooit geen kwaad.  Wij schuimden het internet af op zoek naar de leukste snacks!

Onze favoriet

Deze ijssatés met fruit van eats amazing zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook gewoon super lekker. Zelfs kinderen (of volwassenen) die normaal niet zo’n grote fan zijn van fruit, zullen hier moeilijk af kunnen blijven. Ze zijn ook nog eens gemakkelijk en op voorhand te maken. Laat je kinderen helpen door zelf hun favoriet fruit te kiezen en op een stokje te prikken. Plezier en succes gegarandeerd!

IJssatés met fruit.jpg

Appel met een twist

Appel en pindakaas, het is een heerlijke combinatie. Zeker doen dus als je het nog niet geprobeerd hebt. Het is heel simpel: snij een appel in stukjes en smeer er een beetje pindakaas op. Weinig werk, maar het geeft genoeg voldoening om zonder zeuren op het avondeten te wachten.

Een leuke variatie hierop, is  de appel sandwich. Het is een beetje meer werk, maar het resultaat mag er zijn. En kinderen eten ook met hun ogen, dus misschien heeft deze meer succes!

Appel sandwich.jpg

Simpel en origineel

Deze bootjes met (zelfgemaakte) eiersalade zijn zo klaar om gulzige mondjes binnen te varen. Het leuke is dat je hier goed mee kan variëren. Vraag bijvoorbeeld eens aan je kinderen wat ze graag als vulling zouden hebben.

Bootjes met eiersalade.png

Voor de creatievelingen

Heb je wat meer tijd? Dan kan je je kinderen eens verrassen met deze slakken van womansday.com. Buiten geduld heb je er ook nog extra spullen voor nodig, zoals de ogen. Maar het resultaat mag er zijn. Niet alleen je kinderen zullen van je kunstwerkjes genieten, ook op feestjes kan je hiermee uitpakken.

Selderrupsen.jpg

Overschotjes

Als je een beetje creatief bent, kunnen overschotjes de dag erna de perfecte snack worden. En leuk voorbeeldje is deze mini-saté met tortellini en pesto. Snack overschotjes.jpg