snelle recepten

Tijd voor een vluggertje?

Ben je geen keukenprins(es)? Heb je eens echt geen tijd om te koken, of zin om iets anders te doen? Een kant-en-klare maaltijd is dan aanlokkelijk. Maar deze recepten zijn zo snel klaar, dat dat zelfs de moeite niet meer is. 15 minuten, meer heb je niet nodig!

Hotdogs boordevol groenten

In veel Zuid-Amerikaanse landen komt er wel een variant van deze hotdog voor. In plaats van gedroogde ajuintjes en ketchup steken zij er veel groenten tussen. Een ding hebben ze altijd gemeen: ze zitten zo vol dat morsen bijna een verplichting lijkt.

Spaghettipizza

Spaghetti bolognaise kan er altijd in. Om dit recept in 15 minuten klaar te krijgen, kan je de spaghetti laten garen in de microgolfoven. Een tip om te onthouden!

Spaghettipizza.jpg

Omelet met groenten

Kies voor groenten die snel gaar zijn, zoals courgette, prei of spinazie. Enkel nog wat eitjes klutsen en je kan aan tafel.

Snelle pasta met prei, broccoli en spekjes

Simpel, snel en lekker. Dit recept bewijst dat het kan.

snelle pasta.jpg

Couscous met kip, erwten en spinazie

Niets zo gemakkelijk te maken als couscous. En diepvriesgroenten bewijzen hun nut alweer als het gaat over snel en gezond eten op tafel zetten. Een voorraadje aanleggen kan dus zeker geen kwaad.

Koude wraps met guacamole

Toegegeven, dit is eerder een zomers recept, maar we geven het al maar mee. Stiekem hopen we nog op wat mooie herfstdagen.

koude wraps.jpg

Noedels met gehakt en spitskool

Ook noedels zijn ideaal voor een snelle maaltijd dankzij hun korte kooktijd.