Kipcurry met lekker veel groenten
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
kipfilet: 100 g
zilvervliesrijst: 75 g
prinsessenbonen: 100 g
bloemkool: 0.25 (kleine)
tomaat: 1
champignons: 50 g
ui: 0.5
kippenbouillon: 75 ml
teen look: 0.5
olijfolie
currypoeder: 1 eetlepel
peper
zout
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Maak de prinsessenbonen proper en snij in stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Snij de tomaten in parten en de ui fijn.
Snij de kip in blokjes en bak bruin in een pan met olie. Breng op smaak met het currypoeder en de look. Doe de bouillon, de bonen en de tomaten erbij en laat 10 minuten sudderen. Snij de champignons in stukken en voeg samen met de bloemkool toe aan de bouillon. Laat sudderen onder een deksel tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Alternatieve ingrediënten
Ook lekker met noedels of andere groenten zoals paprika, wortel...