Stoemp met bloemkool en kip

Stoemp met bloemkool en kip

Herfst Lente Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g aardappelen: 150 g olijven: 50 g bloemkool: 200 g ui: 0.5 pijpajuintje: 0.5 rode peper: 0.5 teen look: 0.5 olijfolie tijm paprikapoeder peper zout

Bereiding

Verwijder de bladeren van de bloemkool en snij in gelijke roosjes. Spoel onder koud water en zet aan de kant. Schil de aardappelen en snij in stukken. Breng deze aan de kook en voeg na 15minuten de bloemkoolroosjes toe. Laat verder garen tot ze zacht zijn.

Snipper de ui fijn en pers de look. Snij de pijpajuin, peper en olijven in ringen. Zet wat groene pijpajuinringetjes aan de kant voor de afwerking.

Fruit de ui en de pepertjes zachtjes aan in olie en voeg de look op het einde toe. Zet aan de kant. Snij de kipfilet in dunne reepjes en breng op smaak met peper, paprikapoeder en een snuifje zout. Bak de kippenreepjes aan in olie in dezelfde pan.

Giet de aardappelen en de bloemkool af en stamp grof. Roer de ui, pijpajuin, peper en de olijven eronder. Voeg eventueel een scheut (soja)melk of groentebouillon toe als de puree te droog is. Kruid af met tijm, peper en een beetje zout. Serveer de stamppot in het bord en leg de kippenblokjes erop. 

Werk af met de groene pijpajuinringen om het gerecht extra kleur te geven.