Wintersalade met witloof en rammenas
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
kippenwit: 75 g
witloof: 1 (stronkje of roodlof)
rammenas: 0.5
appel: 0.5
veldsla: 31.25 g
appelazijn: 37.5 ml
citroen: 0.25
honing: 0.5 eetlepel
peterselie
kaneel: 0.25 (stokje)
peper
zout
Bereiding
Maak de dressing: meng de appelazijn, citroensap, honing en het kaneelstokje. Zet op een zacht vuur en laat ongeveer een kwartier inkoken tot je een dikke saus krijgt. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje. Voeg dan de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Was de rammenas en rasp fijn. Was het witloof of roodlof. Verwijder de harde stronk onderaan en snij de bladeren in repen. Was de appels, verwijder het klokhuis en snij in fijne stukken. Snij het kippenwit in reepjes. Snipper de peterselie fijn en was de salade.
Meng alle ingrediënten met elkaar en giet de dressing erover.
Lekker met gebakken aardappelen of pasta.