Hartig wafeltje met slaatje

Hartige wafels of pannenkoekjes met lekker slaatje

Herfst Lente Winter Zomer 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kerstomaten: 100 g rucola: 50 g courgette: 0.25 (grote) mozzarella: 62.5 g bloem: 40 g (volkoren) melk: 45 ml (soja) parmezaanse kaas: 10 g zongedroogde tomaat: 1 ei: 0.5 pijnboompitten: 0.5 eetlepel bakpoeder: 0.25 (theelepel) balsamicoazijn: 1 eetlepel Provençaalse kruiden: 1 (theelepel) olijfolie peper zout

Bereiding

Meng de bloem, eieren en de melk tot een glad beslag. Gebruik hiervoor een klopper. Rasp de courgette (in totaal 200 g) en de Parmezaanse kaas. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

Meng de courgette, de kaas, de tomaatjes, het bakpoeder en de Provençaalse kruiden onder het beslag en roer goed.  Kruid goed met peper en zout.

Warm het wafelijzer op en smeer in met olijfolie. Bak de wafels tot ze gaar zijn. Als je geen wafelijzer hebt, kan je van het beslag ook pannenkoekjes maken.

Maak ondertussen het slaatje: was de rucola, snij de kerstomaten in twee en de mozzarella in blokjes. Rooster de pijnboompitten en grill eventueel overgebleven courgette. Meng 4 el olijfolie met 4 el balsamicoazijn voor de dressing. Kruid met peper en zout. Meng alles door elkaar en serveer met de wafels.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de zongedroogde tomaten vervangen door een fijn gesneden verse tomaat met 1 tl olijfolie.