Salade met gerookte vis en kervel
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
vis: 100 g (gerookt)
kervel: 0.5 (bussel)
veldsla: 31 g
bosuitje: 0.5
komkommer: 0.25
olie: 1 eetlepel
mosterd: 0.5 eetlepel
honing: 0.25 eetlepel
azijn: 0.25 eetlepel
peper
zout
Bereiding
Was de kervel en verwijder de lange stelen. Was ook de sla. Snij de bosui in ringetjes en de komkommer in kleine blokjes. Maak de dressing door de honing, mosterd, olie en azijn te mengen. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Meng de dressing onder de groenten. Schik de salade op de borden en werk af met de gerookte vis. Lekker met volkoren stokbrood. |
Alternatieve ingrediënten
Tip: lekker met gerookte zalm, maar ook met gerookte forel of makreel. Of serveer een mengeling van verschillende soorten gerookte vis voor extra smaak!