Gevulde aubergine met groentemengeling recept

Gevulde aubergine met groentemengeling

Herfst Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

aubergine: 0.5 courgette: 0.25 tomaat: 0.25 ui: 0.25 teen look: 0.25 geraspte kaas olijfolie ketchup: 0.25 eetlepel Provençaalse kruiden oregano (gedroogd) spaghettikruiden peper zout

Bereiding

Was de aubergines en snij in de lengte door. Het steeltje mag eraan blijven. Vervolgens inkerven, inwrijven met zout en besprenkelen met wat olijfolie. De auberginehelften omgekeerd (met de schil naar boven) op een bakplaat leggen en gedurende 10 minuten laten garen in een voorverwarmde oven op 220 °C.

Snij de tomaten in blokjes en breng op smaak met peper, zout en oregano. Snij de courgette in blokjes en breng op smaak met Provençaalse kruiden en peper en stoof vervolgens in een hete pan met olie. Snipper de ui en stoof in olijfolie. Voeg de geperste knoflook toe en laat kort verder stoven. Voeg de tomaten en de courgette erbij. Laat deze mengeling zachtjes stoven en breng op smaak met de ketchup en spaghettikruiden. Laat het groentemengsel rusten in een kom.

Haal de auberginehelften uit de oven en verwijder het vruchtvlees.  Dit  kan bij de groentemengeling. De auberginehelften kunnen nu als kommetje gebruikt worden om de groentemengeling in te serveren. De auberginehelft dient niet te worden opgegeten.
Vul de auberginehelften op met het groentemengsel, bestrooi met de geraspte kaas en laat gedurende een vijftal minuten gratineren in de oven onder de grill.

Lekker met rijst of couscous.