Plaattaart met rammenassaus

Plaattaart met rammenassaus

Herfst Winter 40 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

bladerdeeg (vers of plakjes uit de diepvries) groenten naar keuze: 125 g (pompoen, pastinaak, champignons...) rammenas: 0.5 veldsla: 37.5 g zure room: 50 ml citroensap (scheut) peper zout

Bereiding

Rol het bladerdeeg uit op ovenplaat en vouw de randjes om. Gebruik bakpapier zodat het bladerdeeg niet aan de plaat blijft hangen. Heb je geen grote plaat om het bladerdeeg op te leggen? Je kan ook een taartvorm gebruiken.

Schil de rammenas en snij in stukken. Mix de rammenas fijn met de zure room. Breng op smaak met een scheut citroensap en wat peper en zout. Is de saus wat te vast? Doe er dan een scheut (soja)melk bij.

Was de andere groenten en snij in plakjes of in blokjes. Je kan ook voorgesneden diepvriesgroenten gebruiken.

Verdeel de rammenassaus over de bodem. Beleg de taart met de andere groenten. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.

Bak de plaattaart 20-25 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200°C. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: leg niet te veel groenten op je bodem. Anders kan het bladerdeeg niet genoeg rijzen en bestaat de kans dat de bodem niet gaar wordt. Je kan dit wel verhelpen door het bladerdeeg blind voor te bakken. Rol het deeg uit, prik er gaatjes in met een vork en bak 10-15 minuten in een voorverwarmde oven.

Hou je van looksmaak? Voeg dan een teentje look toe als je de rammenas fijnmixt met de zure room.