Rodekoolsoep met gekarameliseerde appeltjes

Rodekoolsoep met gekarameliseerde appeltjes

Herfst Winter 40 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

rodekool: 0.25 rode wijn: 25 ml appel: 1 ui: 0.5 citroen: 0.25 zure room: 1 eetlepel suiker: 0.5 eetlepel groentebouillon: 187.5 ml boter (klontje) olijfolie gember: 0.5 (cm) nootmuskaat kaneel peper zout

Bereiding

Snipper de ui fijn. Snij de rodekool in stukken. Hoe kleiner de stukken, hoe sneller gaar en dus hoe sneller je soep klaar is. Schil en rasp de gember.

Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de gember toe en bak kort mee. Voeg de rodekool, rode wijn, groentebouillon en het sap van de citroen toe en laat een klein halfuur sudderen op het vuur tot de rodekool gaar is. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.

Terwijl de soep aan het koken is, kan je de appels karameliseren. Schil de appels en snij in kleine blokjes. Smelt een klontje boter in een pan. Voeg de suiker toe en dan de appels. Laat op een zacht vuurtje gaar worden in ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met nog wat kaneel.

Serveer de soep in diepe borden. Werk af met 1 el zure room per bord en verdeel de gekarameliseerde appels over de borden.

Lekker met een stuk volkoren stokbrood.