Soep van wintergroentjes met ei en oesterzwammen
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
oesterzwammen: 50 g
ei: 1
pastinaak: 0.5
aardappelen: 0.5
koolraap: 0.25
prei: 0.25
ui: 0.25
mosterd: 0.25 eetlepel
teen look: 0.5
groentebouillon: 375 ml
olijfolie
peper
zout
Bereiding
Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen, pel ze en snij in 2.
Snipper de ui fijn. Schil de pastinaak, koolraap en aardappelen en snij in stukken. Snij de prei in ringen.
Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg dan de andere groenten toe en bak nog even mee. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 20 minuten sudderen zodat alle groenten gaar zijn. Mix de soep fijn en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Scheur ondertussen de oesterzwammen in stukken. Bak ze krokant in een hete pan met olie. Voeg op het einde geperste look toe en bak nog kort mee. Breng op smaak met goed wat peper en een snuifje zout.
Serveer de soep in een diep bord. Verdeel de eieren en de oesterzwammen over de borden.