Tagliatelle met raapes en kaassaus

Tagliatelle met raapjes en kaassaus

Herfst Lente Winter 25 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

tagliatelle : 75 g raapjes: 125 g prei: 0.5 (stengel) kaas: 37.5 g room: 25 ml (soja) groentebouillon: 25 ml peterselie: 0.5 eetlepel olijfolie peper zout

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken.

Was de prei en snipper fijn. Bak de prei in een pan met olie tot ze gaar is. Hou even aan de kant.

Schil de raapjes en snij ze in reepjes. Bak kort aan in een hete pan met olie. Blus met de bouillon en de room. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen onder een deksel.

Meng de prei en de kaas met de raapjes. Voeg daarna de pasta toe. Werk af met de peterselie.

 

Alternatieve ingrediënten

Tip: raapjes zijn ook lekker met andere groenten. Vervang de prei eens door wortel, wittekool of paddenstoelen voor extra variatie.