Gegratineerde tortellini met witte kool, wortelen en gerookte zalm
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
gerookte zalm: 50 g
tortellini: 100 g (met ricotto en spinazie)
witte kool: 0.25
wortel: 0.5
pecorino: 15 g (of Parmezaanse kaas)
ui: 0.25
room: 50 ml (soja)
teen look: 0.5
olijfolie
peper (zwart)
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
Snij de zalm in reepjes. Snipper de ui fijn, rasp de pecorino, snij de witte kool in fijne reepjes en rasp de wortelen in fijne linten met een dunschiller.
Verhit de olie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de witte kool toe en laat ongeveer 10 minuten stoven tot de kool gaar is.
Meng de pasta met de gerookte zalm, de kool en de wortelen. Doe alles in een ovenschaal.
Meng de room met de helft van de pecorino. Breng op smaak met (zwarte) peper. Giet het mengsel over de pasta en bestrooi met de rest van de pecorino.
Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.