Gepocheerde vis met peterseliesaus
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
witte visfilet: 100 g (tong, heilbot, kabeljauw...)
yoghurt: 75 ml
citroen: 0.5
mosterd (naar eigen smaak)
visbouillon: 250 ml
peterselie: 1 eetlepel
peper
zout
Bereiding
Droog de gewassen stukken vis. Pocheer ze gaar in visbouillon in circa 15 minuten.
Meng in een kom de yoghurt met de mosterd en het citroensap. Laat dit mengsel au bain marie goed opwarmen (maar niet koken). Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.
Schep de saus over de vis en versier met enkele schijfjes citroen.
Lekker met gestoofde seizoensgroenten en pasta of puree.
Alternatieve ingrediënten
Tip: kies eens voor de Vis van het Jaar. In 2017 is dit rode poon. Voor dit gerecht kan je zowel verse als diepvriesvis gebruiken.