Tagliatelle met scampi in paprikasaus

Tagliatelle met scampi in paprikasaus

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

scampi: 75 g tagliatelle : 75 g (volkoren) paprika: 1 (gele en rode) ui: 0.25 room: 62.5 ml (soja) witte wijn: 25 ml teen look: 0.5 olijfolie rozemarijn paprikapoeder (gerookt) peper zout

Bereiding

Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in vieren. Leg ze in een ovenschotel en grill in de oven tot de schil begint te blazen en bruin/zwart wordt. Haal uit de oven en dek de ovenschotel af met aluminium- of vershoudfolie. Laat een 10-tal minuten staan. Verwijder de schil en pureer de paprika’s met de mixer. Hou enkele blokjes paprika over voor de afwerking.

Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snipper de ui fijn en fruit in een pan met olie. Als de ui bijna klaar is, voeg de geperste knoflook en rozemarijn toe en laat nog 2 minuten meebakken. Voeg de ontdooide scampi’s toe en bak ze 2 minuten. Blus ze met de witte wijn. Breng de gemixte paprika’s in de pan en laat 1 minuut doorkoken. Zet op een laag vuur en roer er de room door. Breng op smaak met een snuifje gerookt paprikapoeder, peper en zout.

Serveer de pasta in een diep bord en schep de scampi met saus er bovenop. Werk af met rozemarijn en blokjes paprika. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: heb je een gasvuur? Dan is dit een eenvoudige manier om paprika’s te ontvellen! Prik de volledige paprika op een vork en hou boven het gasvuur. Warm alle zijden op tot er zwarte blaren opkomen. Steek de paprika dan even in een plastiek zakje om hem goed te laten zweten. De schil zal nadien gemakkelijk lossen!