Zalmfilet met broccoli, kaki en aardappelen

Zalmfilet met broccoli, kaki en aardappelen

Herfst Winter 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

Zalmfilet: 100 g aardappelen: 2 prei: 0.5 broccoli: 0.5 Kaki: 0.5 lente ui: 1 olijfolie peterselie tijm rozemarijn peper zout

Bereiding

Was de aardappelen, snij ze in blokjes en kook gaar in ongeveer 15 minuten. Giet af.  

Spoel de broccoli en snij in roosjes. Kook in een paar minuten beetgaar in een bodempje water. 

Bestrijk de zalmfilet met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak in ongeveer 6 minuten gaar in een pan. 

Snij de lente-ui en prei in dunne ringen. Stoof en paar minuten tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met tijm en rozemarijn. Snij de kaki in reepjes en voeg toe. Stoof nog een paar minuten verder tot de kaki beetgaar is. 

Hak de peterselie fijn. Verdeel over de groenten en de aardappelen. Serveer met de zalmfilet. 

Alternatieve ingrediënten

Heb je een stoommandje? Dan kan je de broccoli hierin gaar stomen. De vitamines zullen dan beter behouden blijven.