Lamsfilet met groentefrietjes en yoghurtsausje

Lamsfilet met groentefrietjes en yoghurtsausje

Herfst Winter 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

lamsfilet: 100 g zoete aardappel: 0.5 (groot) wortel: 2 (klein) pastinaak: 1 (groot) courgette: 0.5 griekse yoghurt: 4 eetlepel citroen: 0.25 olijfolie tijm bieslook peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de pastinaak, zoete aardappel en wortelen. Snij de groenten in frietjesvorm.

Schik de groentefrietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, tijm en bieslook. Laat de groenten ongeveer 20-30 minuten garen in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om.

Bak de lamsfilet kort aan in een pan met olijfolie todat alle kanten mooi bruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de frietjes uit de oven. Laat het lamsvlees nog een 5-tal minuten verder garen in de oven.

Spoel de citroen. Rasp de schil. Meng de yoghurt, geraspte citroenschil en een beetje citroensap in een kom.

Schik het vlees en de groentefrietjes op een bord. Werk af met de yoghurtsaus.

Alternatieve ingrediënten

Lekker met een slaatje bij.