Shepherd's pie

Shepherd's pie

Herfst Lente Winter Zomer 70 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

lamsgehakt: 100 g (of gemengd gehakt als je dat liever hebt) aardappelen: 175 g (bloemig) erwten: 50 g wortel: 0.75 ui: 0.25 tomatenpuree: 17.5 g cheddarkaas: 12.5 g Worcestershire saus (optioneel) bouillon: 125 ml boter (klontje) melk (scheut) olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen gaar.

Snipper de ui fijn. Schil de wortels en snij in kleine blokjes. Bak de ui glazig in een pan met olie. Voeg de wortels toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak gaar. Meng de tomatenpuree en de Worcestershire saus onder het gehakt. Blus met de bouillon en voeg dan ook de erwtjes toe. Dek de pan af en laat het geheel een halfuur sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de puree door de aardappelen te stampen met een klontje boter en een scheut melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Doe het (nog vochtige) gehakt in een ovenschaal. Verdeel daar de puree over. Rasp de cheddar en verdeel over de puree. Zet het geheel 20-25 minuten in de oven.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan er gemakkelijk een vegetarische variant van maken! Vervang het laagje gehakt door een mengeling van groenten en peulvruchten. Linzen zijn ideaal, aangevuld met bijvoorbeeld wortels, champignons, zongedroogde tomaten, paprika, pompoen,...