Aspergerolletjes met gewokte lentegroentjes

Aspergerolletjes met gewokte lentegroentjes

Lente 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

ham : 62.5 g (naar keuze) asperges: 250 g peultjes: 50 g tomaat: 1 wortel: 0.5 pijpajuintje: 0.5 room: 50 ml (soja) kookvocht asperges: 12.5 ml citroen: 0.25 filodeeg: 0.25 (pakje, diepvries) mosterd: 0.25 (tl) olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Laat het filodeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Schil de asperges en snij de harde onderkant af. Kook beetgaar in een tiental minuten. Laat goed uitlekken, maar hou een deel van het kookvocht bij voor de saus.

Meng het nodige kookvocht met de room. Voeg het sap van de citroen toe en de mosterd. Laat op een laag vuurtje uikoken zodat je een dikke saus krijgt. Breng op smaak met wat peper, zout en nootmuskaas.

Rol de asperges per 2 of 3 (afhankelijk van de grootte) in een sneetje ham. Rol in filodeeg en bestrijk het deeg met een beetje olijfolie.

Schil de wortels, was de tomaten en snij allebei in fijne blokjes. Spoel de peultjes en snij de puntjes ervan en verwijder eventueel stugge draden. Snij de pijpajuin in ringetjes.

Verhit een wokpan met olie. Voeg de wortels toe en bak een 5-tal minuten. Voeg de peultjes toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg als laatste de tomaten toe en bak tot alles beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de aspergerolletjes krokant in een hete pan met olie. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten per kant.

Serveer de aspergerolletjes met de gewokte groenten.

Werk af met de citroensaus en de pijpajuin.