Kalkoen met prei en gember
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
kalkoenfilet: 100 g
prei: 1
ui: 0.25
olijfolie
gemberpoeder
peper
zout
Bereiding
Snij de kalkoenfilet en de gewassen prei in stukken. Verhit de olie in een pan, voeg de fijngesnipperde ui en de stukjes vlees toe. Laat het vlees lichtbruin bakken en breng op smaak met gemberpoeder en wat peper. Doe daarna de gesneden prei in de pan en laat 5 minuten meebakken.
Plaats vervolgens het deksel op de pan en laat het gerecht gaar stoven. Voeg eventueel een scheutje water toe om aanbakken te voorkomen. Indien het gerecht teveel vocht bevat, laat dan even verder garen zonder deksel zodat het vocht kan verdampen.
Lekker met rijst, noedels of quinoa.
Alternatieve ingrediënten
Tip: gebruik verse geraspte gember in plaats van gemberpoeder voor een extra intense smaak.