Kippenbout op klassieke wijze

Kippenbout op klassieke wijze

Herfst Lente Winter 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kippenbout: 1 tagliatelle : 75 g witloof: 250 g kervel: 62.5 g cashewnoten: 37.5 g rozijnen: 20 g wortel: 0.5 selder: 0.25 (kleine) bloem: 0.5 eetlepel kippenbouillon: 187.5 ml limoensap: 0.25 eetlepel olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Kruid de kippenbouten met peper en zout. Verwarm een pan met olie en schroei de bouten dicht zodat ze mooi bruin zijn aan alle kanten. Laat ze verder garen in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 20 tot 30 minuten.

Haal ondertussen de buitenste blaadjes van het witloof en verwijder de harde bittere kern. Snij het witloof overlangs en in reepjes. Bak de witloofreepjes op een zacht vuur in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en besprenkel met het limoensap. Laat dit geheel ongeveer 10 minuten gaar stoven onder deksel. Roer regelmatig.

Breek de cashewnoten en voeg ze, net als de rozijnen, toe als het witloof klaar is.

Kook de tagliatelle gaar, giet deze af, kruid met peper en zout, en voeg een beetje olijfolie toe om het kleven tegen te gaan.

Voor de saus snij je de wortelen en de selder fijn en stoof je deze aan in olijfolie. Bestrooi met de bloem, voeg de gevogeltebouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de kervel toe en mix het geheel onmiddellijk om een mooie en frisse kleur te krijgen. Meng het witloof onder de saus.

Verdeel de pasta over de borden, schep er de saus over en werk af met de kippenbout.