Linzensalade
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
linzen: 100 g (blik)
tomaat: 1
pijpajuintje: 1
rode paprika: 0.5
ui: 0.5
radijzen: 0.5 (bosje)
komkommer: 0.25
azijn: 0.5 eetlepel
teen look: 0.5
basilicum (vers)
olijfolie
peper
zout
Bereiding
Snipper de ui fijn en bak deze in een pan met olie. Spoel intussen de linzen en laat uitlekken. Snij de tomaten en de paprika in grove stukken.
Pureer de paprika, de tomaten, de look, de basilicum, de olie en de azijn samen tot een korrelige, pesto-achtige saus. Voeg eventueel wat water toe.
Snij de pijpajuin in ringen, de komkommer in blokjes en de radijzen in schijfjes.
Meng de gebakken ui samen met de groenten en de linzen door de saus. Breng op smaak met wat peper en zout.
Lekker met een sneetje volkoren brood of couscous.
Alternatieve ingrediënten
Tip: je kan de linzen vervangen door kikkererwten of andere peulvruchten zoals witte bonen, rode kidney bonen…