Gebakken rijst met ei en groenten
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
ei: 1
zilvervliesrijst: 60 g
champignons: 62.5 g
prei: 0.5 (stengel)
broccoli: 0.25
sjalot: 0.25
lente ui: 0.25
sojasaus: 0.5 eetlepel
olijfolie: 0.5 eetlepel
chilipoeder
peper
zout
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de sjalot fijn. Was de groenten en snij de prei en champignons in kleine stukjes en de broccoli in roosjes.
Bak de groenten met de sojasaus in een wokpan met olie. Roer regelmatig om tot alles beetgaar is.
Kluts de eieren en roer door de groenten zodat je een roerei krijgt.
Breng op smaak met peper, zout en wat chillipoeder.
Laat de rijst goed uitlekken en voeg daarna toe aan het roerei. Laat al roerend alles nog even doorbakken. Werk af met de lente ui.
Alternatieve ingrediënten
Tip: in plaats van chilipoeder kan je ook sambal oelek of tabasco gebruiken.