Gepofte zoete aardappel met een slaatje

Gepofte zoete aardappel met een slaatje

Herfst Lente Zomer 60 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

zoete aardappel: 1 (grote) brie: 50 g tomaat: 1.5 olijven: 12.5 g pijpajuintje: 0.5 rode paprika: 0.25 rode ui: 0.25 spinazie: 0.5 (handvol) rode peper: 0.12 olijfolie paprikapoeder peterselie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Was de zoete aardappelen goed. Dep ze droog en prik er met een vork op verschillende plaatsen kleine gaatjes in. Wrijf ze in met wat olijfolie, breng op smaak met wat peper en zout en bak ze gaar in de oven. Afhankelijk van de grootte van je aardappelen zal dit 40 - 60 minuten duren. De aardappelen zijn gaar als ze zacht zijn van binnen. Je moet er dus gemakkelijk in kunnen prikken.

Snij de pijpajuin in ringen.

Als de aardappelen gaar zijn, snij ze in de helft open. Verdeel de brie over de aardappelen en zet ze nog 5 minuten in de oven. Werk af met de pijpajuin.

Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de olijven in ringen en snipper de ui fijn. Snij ook het pepertje heel fijn. Was de spinazie en snij in fijne reepjes.

Meng alle ingrediënten voor de salade. Breng op smaak met een scheut olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

Serveer de aardappel met de salade.

Alternatieve ingrediënten

Tip: Heb je grote honger? Meng dan wat afgekoelde couscous onder de salade.

Ook lekker op de BBQ! Wikkel de zoete aardappelen dan in aluminiumfolie om ze te poffen.