Gevulde tomaten
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
tomaat: 2
rijst: 75 g
ui: 0.5
teen look: 0.5
pijnboompitten: 1 eetlepel
dille: 0.25 (bosje verse)
olijfolie
paprikapoeder: 0.25 (tl)
peper
zout
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui fijn en bak in een pan met olie. Voeg op het einde de geperste look toe en bak nog even mee.
Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder vetstof.
Snij de hoedjes van de tomaten en hol ze voorzichtig uit. Snij het vruchtvlees in stukjes.
Meng de rijst met de ui, tomatenstukjes, pijnboompitten en de fijngehakte dille. Breng op smaak met peper, zout en het paprikapoeder.
Schep het rijstmengsel in de tomaten en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.