Lasagne met spinaziecrème
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
lasagne: 125 g
spinazie: 250 g
soja melk: 87.5 ml
plattekaas: 75 g
parmezaanse kaas: 12.5 g
boter: 12.5 g
bloem: 12.5 g
geraspte kaas: 25 g
eierdooiers: 0.75
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
Kook de spinazie in 5 tot 6 min. Laat ze uitlekken en pureer ze met een staafmixer.
Klop de platte kaas op met de eierdooiers, Parmezaanse kaas, peper en zout. Roer de spinazie erdoor.
Bereid de bechamelsaus: smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer tot je een gladde, droge roux krijgt. Giet er beetje bij beetje de melk bij. Blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
Neem een vuurvaste schotel. Leg om en om een blad lasagne, een laagje spinaziecrème en een laagje béchamelsaus. Eindig bovenaan met de béchamelsaus. Verdeel de geraspte kaas en zet het geheel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot de lasagnevellen zacht zijn.