Pittige groenteburger
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
pistolets: 1
kidneybonen: 100 g
kastanjechampignons: 31.25 g
bleekselderij: 0.25 (stengel)
rode ui: 0.25
tomatenpuree: 0.25 eetlepel
ei: 0.25
volkorenbrood: 0.5 (sneetje)
olijfolie: 1 eetlepel
tabasco
tijm: 0.25 eetlepel (vers)
peper
zout
Bereiding
Was de champignons en de bleekselderij en snij ze in kleine stukjes. Snipper de ui fijn.
Bak de champignons in een hete pan met olie tot ze bruin zijn en het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel het brood. Voeg de rodebonen en tomatenpuree toe en pureer alles in de blender tot een dikke pasta.
Meng het ei door de puree en breng op smaak met wat zout en tabasco naar smaak.
Schep de puree in een kom en spatel de champignons, de ui, bleekselderij en tijm door het bonenmengsel en vorm er burgers mee.
Bak de burgers 5 minuten in een pan met olie tot ze bruin zijn. Draai ze voorzichtig om.
Heerlijk met een slaatje!