Stoemp van rodekool met peer
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
aardappelen: 200 g
rodekool: 0.12
peer: 0.5
ui: 0.25
melk: 25 ml (soja)
laurier: 0.5 (blaadjes)
olijfolie
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen gaar. Giet af.
Snipper de ui fijn. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Snij de rodekool in dunne reepjes.
Bak de ui glazig in een hete pot met olie. Voeg de rodekool, de peren en de laurierblaadjes toe en stoof het geheel ongeveer 20 minuten. Verwijder de laurierblaadjes.
Stamp de aardappelen samen met de rodekool en de melk tot een gladde puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Alternatieve ingrediënten
Tip: heb je er graag nog iets bij? Deze stamppot combineert goed met vis, kip of kalkoen.