Vegetarisch stoofpotje met bruin bier
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
witte bonen: 125 g (blik)
wortel: 0.5
ui: 0.5
knolselder: 0.25
rammenas: 0.25
rozijnen (handje)
bruin bier: 0.25 (flesje)
teen look: 0.5
groentenbouillon: 25 ml
olijfolie
kaneel
peper
zout
Bereiding
Spoel de witte bonen. Snipper de ui fijn en snij de wortels, knolselder en rammenas in blokjes.
Fruit de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de geperste look, wortel, knolselder en rammenas toe en bak de groenten een 5-tal minuten aan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de witte bonen en de rozijnen toe en overgiet het geheel met de bouillon en het bier. Laat 10-15 minuten sudderen op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper, zout en wat kaneel.
Lekker met zilvervliesrijst.