Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
vegetarische roerbakreepjes: 75 g
aardappelen: 1
zoete aardappel: 0.5
andijvie: 0.5 (kroppen)
ui: 0.5
melk: 50 ml
teen look: 0.5
olijfolie
chilipoeder
peper
zout
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in stukken, kook ze gaar.
Snipper de ui en bak in een pan met olie. Voeg tegen het einde de geperste look erbij. Voeg dan de roerbakreepjes toe en laat ze mee bakken.
Was de andijvie en snij in fijne reepjes.
Maak de puree met de gekookte aardappelen en de warme melk. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de vegetarische reepjes en de andijvie onder de aardappelpuree. Breng verder op smaak met wat peper en chilipoeder.
Alternatieve ingrediënten
Tip: je kan de vegetarische reepjes ook vervangen door spek of ham.