Exotische vissoep

Exotische vissoep

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

visfilet: 100 g (naar keuze) tomatenblokjes: 100 g (blik) ui: 0.5 rode paprika: 0.5 groene paprika: 0.5 groene olijven: 2.5 zwarte olijven: 2.5 kappertjes: 0.5 eetlepel teen look: 0.5 laurier: 0.5 (blaadjes) bouillon: 250 ml citroensap olijfolie komijn kurkuma koriander peper zout

Bereiding

Snij de ui in ringen. Was de paprika's en snij in grove stukken.

Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de paprika toe en laat een 5-tal minuten bakken. Voeg de geperste look toe en bak nog een paar minuten mee.

Mix de helft van de groenten fijn met de tomatenblokjes. Voeg de saus toe aan de overgebleven groenten en laat kort sudderen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper, zout, koriander, komijn, kurkuma en laurierblaadjes.

Voeg de bouillon toe en laat het geheel 15-20 minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg op het einde de vis toe en kook in een 10-tal minuten gaar. Voeg dan ook de olijven, wat citroensap naar smaak en de kappertjes toe.

Lekker met brood of met gekookte aardappelen. De aardappelen kan je kort voorkoken en dan verder laten garen in de soep.