Kabeljauw met zomergroenten

Kabeljauw met zomergroenten

Zomer 30 - 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kabeljauwfilet: 100 g snijbonen: 50 g sperziebonen: 50 g wortel: 0.75 paprika: 0.5 (gele) groentebouillon: 50 ml olijfolie viskruiden peper

Bereiding

Maak de groenten schoon. Snij de paprika en de wortels in blokjes. Snij de sperziebonen en de snijbonen schuin in ruitvorm. Breng de vis op smaak met de kruiden en bak heel kort aan beide zijden bruin in een hete pan met olie.  Haal de vis uit de pan en hou warm aan de kant.

Doe de groenten in dezelfde pan en stoof 3 minuten aan. Blus de groenten met groentebouillon en leg de vis bovenop de groenten. Zet een deksel op de pan en laat alles circa 10 minuten verder garen. Breng op smaak met peper.

Lekker met gekookte of gestoomde aardappelen.

Alternatieve ingrediënten

Tip: dit gerecht kan je ook in de oven klaarmaken. Was en snij de groenten en stoof ze daarna circa 3 minuten. Blus de groenten met groentebouillon of witte wijn. Doe de groenten met bouillon in een ovenschaal en leg de vis erbovenop. Verse vis is klaar in 10 tot 15 minuten in een over op 200° C. Diepvriesvis duurt 5 minuten langer. Voordeel is dat je ondertussen de keuken kan opruimen en de tafel kan dekken. Als je eten in de pan klaarmaakt, moet je constant een oogje in het zeil houden.