Mosselen Provençaalse wijze

Mosselen met een Provençaals tintje

Herfst Winter Zomer 25 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

mosselen: 1000 g chorizoworst: 12.5 g passata: 50 g rode wijn: 25 ml kerstomaten: 25 g olijven: 12.5 g ui: 0.25 selder: 0.25 (stengel) paprika: 0.25 kappertjes: 0.5 eetlepel teen look: 0.5 tijm: 0.5 (takje) rozemarijn: 0.5 (takje) laurier: 0.5 (blaadje) olijfolie peper

Bereiding

Spoel de mosselen goed met koud water. Verwijder eventuele zeepokken.

Snij de groenten in stukken, de ui in ringen, halveer de kerstomaten, snij de selder in fijne stukken en de paprika in grotere stukken. Snij de chorizo in schijfjes en de olijven in 2.

Verwarm een grote pot of pan met olie. Fruit de ui glazig. Voeg de selder en de geperste look toe. Voeg ook de kruiden toe: de tijm, rozemarijn en de laurier. Laat even sudderen.

Voeg de mosselen toe. Verdeel de tomaten, paprika, olijven en kappertjes over de mosselen. Voeg de rode wijn toe. Laat de alcohol even verdampen en voeg dan de passata toe. Breng het geheel op smaak met nog wat peper. Schud na een 5-tal minuten met de mosselpot zodat de onderste mosselen naar boven komen. De mosselen zijn klaar als de schelpen open zijn. Dit duurt ongeveer 5 - 10 minuten.

Lekker met gebakken aardappelen, frietjes of stokbrood.