Ovenschotel met zalm, venkel en raapjes

Ovenschotel met zalm, venkel en raapjes

Herfst Lente Winter 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

zalm: 100 g raapjes: 0.75 koolrabi: 0.5 venkel: 0.25 room: 50 ml (soja) geraspte kaas: 20 g olijfolie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de rapen en de koolrabi en snij in blokjes. Maak de venkel schoon en snij in fijne reepjes.

Kook de raapjes en de koolrabi gaar in ongeveer 7 minuten. Kook de venkel gaar in ongeveer 3 minuten. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg er de zalm in. Verdeel er de groenten over en breng op smaak met peper en zout. Voeg de room toe en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Zet 15 minuten in de oven zodat de zalm gaar is.

Lekker met aardappelpuree.