Raapjespuree met kabeljouwhaasje

Raapjespuree met kabeljauwhaasje

Herfst Lente Winter 50 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kabeljauw: 100 g (haasje) aardappelen: 200 g raapjes: 0.5 (bosje) melk: 125 ml olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en de raapjes en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen en de helft van de raapjes gaar in de helft water en de helft melk. Giet af en houd het kookvocht bij.
Maak een puree van de aardapplen en de raapjes. Voeg een beetje van het kookvocht toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bak de rest van de raapjes goudbruin in een hete pan met olie.

Smeer de kabeljauw in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de vis in een ovenschaal en bak in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Schep de puree op een bord en leg hierop een stukje kabeljauw. Werk af met de gebakken raapjes.